Új konyhai kiegészítők – avagy a férjem szerint megint túlköltekezem!


A konyhát felújítani soha nem könnyű feladat, főleg, ha az ember házastársa minden új beszerzésre csak annyit mond: „Minek már megint ez a sok felesleges cucc?” Tapasztalataim alapján tudom, hogy mire van szükség egy praktikus konyhához. Most például komolyan elgondolkodtam azon, hogy be kellene szerezni egy mosogatótálca 2 medencés csodát, mert a régi már szinte használhatatlan. A férjem persze biztos megint csak morogni fog, és közölni, hogy „Ehhez szakember kell, te se tudod felrakni, és én se!” Hát, köszi szépen! Na és ott van még a gránit mosogató egymedencés is, mert miért ne legyen egy tartósabb és modernebb verzió a konyhában? De az igazán idegőrlő rész majd akkor jön, amikor szóba kerülnek a munkalap árak. Szerintem teljesen reálisak, ő viszont biztosan összehúzza a szemöldökét, és azt mondja: „Csak kidobod a pénzt az ablakon!”

Mosogatótálca 2 medencés – a konyhai álom
Most őszintén, ki ne szeretne egy mosogatótálca 2 medencés szettet a konyhájában? Amióta megvettem azt a szuper konyhai robotgépet, állandóan tele van a tálca edényekkel, úgyhogy nagyon jól jönne egy extra medence, ahol külön lehetne öblíteni, mosogatni, sőt, akár áztatni is. Persze, ha ezt a férjem meghallja, tuti azt mondja: „Minek kettő? Egy is elég volt eddig is!” De bezzeg amikor ő akar grillezni a kertben, akkor nem elég egy kis faszén, kell hozzá extra grillserpenyő, meg állvány, meg mindenféle extra kiegészítő! Úgyhogy szerintem ez a dupla medence jogos igény. Csak hát az ő szemében minden, ami nem grillszett, felesleges…

Gránit mosogató egymedencés – a tartósság jegyében
A gránit mosogató egymedencés viszont tényleg forradalmi lenne a konyhában. Nem csak azért, mert modern és szép, hanem mert tartós is! És ha valaki látott már olyan konyhát, ahol az öreg mosogató rozsdásodik, akkor tudja, hogy ez nem csak esztétikai kérdés. A férjem persze biztos azt mondaná, hogy „minek a gránit? Na, nehogy már! Elég egy sima műanyag!” De én tudom, hogy ha egyszer beállítanám ezt a csodát, minden vendégünk megirigyelné. Mondjuk, a gránit miatt még az is lehet, hogy eléri az elvárását: „Ez még a jövő évezredet is kibírja!”

Munkalap árak – a valóság és a férjem rémálma
Na, itt jön az igazi vita forrása: a munkalap árak. Szerintem minden egyes forint megéri, hiszen a régi, karcos, kopott felületre már ránézni is fáj. De amikor először ránéztem a legújabb munkalap árlistára, hát... éreztem, hogy ez kemény dió lesz a férjem előtt. Ő biztosan azt mondaná, hogy „Megteszi a régi is! Kit érdekel, hogy kopott?” Nos, engem érdekel! Én szeretnék egy szép, új, modern felületet, ahol élvezet a főzés. De mire megemlítem neki, hogy ennek azért bizony ára van, biztosan felkészülhetek arra, hogy összeszorítja a fogát, és morog valamit arról, hogy „Nincs is ennyi pénzünk!”

Végül is, mindig így zajlanak nálunk ezek a beszerzési körök. Én előállok a tervekkel, a férjem pedig felkészül a „harcra” az új konyhai kiegészítők ellen. De persze, ha egyszer minden be van szerelve, akkor mindennek örül – mintha csak ő javasolta volna! Úgyhogy a legközelebbi projektben talán megpróbálom úgy előadni, hogy „Drágám, nem lenne jó egy új mosogató? De ne aggódj, a szakembert én hívom…”!