Ideje élvezni a jó időt: Kerti parti szervezés, tervezés és kellékek a kertbe

Ahogy a nap egyre melegebben süt, és a természet is színpompás virágokkal bólint ránk, nincs is jobb alkalom egy jó kis kerti parti megszervezésére. De mielőtt a barbecue füstje felszállna és a limonádé folyamatosan csordogálna, van néhány dolog, amit érdemes megtervezni és beszerezni. A kerti parti szervezése ugyanis olyan, mint egy jó recept: ha minden hozzávaló és kellék megvan, a végeredmény garantáltan fantasztikus lesz. És ha mindezt egy jó adag humorral fűszerezzük, a vendégeink biztosan emlékezetes élményként gondolnak majd vissza a bulira.

Először is, nézzük meg, hogyan készíthetjük elő a kertet úgy, hogy az valóban partiálló legyen. Mert hiába a finomabb ételek és italok, ha a szomszéd kutyája folyamatosan beoson és ellopja az elektromos sütőlap tetejéről a húst, vagy ha a fű olyan magas, hogy a vendégek eltévednek benne. Kezdjük tehát a kert rendbe rakásával: a fűnyírás, a bokrok megmetszése, és a gyomok kihúzása mind hozzájárul ahhoz, hogy a kertünk a legjobb formáját hozza. 


Miután a kert csillog-villog, jöhet a következő lépés: a kellékek beszerzése. 
Mert milyen is lenne egy kerti parti egyedi kellékek nélkül. Ez most arról szól, hogy mindenki kényelmesen érezze magát, ehessen és ihasson! Milyen már az ha nincs elég ülőhely, az sem gond: egy rakás pokróc a földre, és máris kész a piknik hangulat. Ne felejtsünk el néhány extra párnát sem beszerezni, hogy a vendégek tényleg otthonosan érezzék magukat. Ne feledkezzünk meg a dekorációról sem! Egy jól elhelyezett lampion vagy fényfüzér csodákat művelhet, és a kültéri világítás azonnal meghozza a parti hangulatot. 


A következő nagy kérdés: mit együnk és igyunk? Egy kerti parti akkor a legjobb, ha mindenki talál magának valami finomat. A klasszikus hamburgerek és a hot dogok mellett érdemes néhány zöldséges opciót is kínálni, hogy a vegetáriánus vendégek se maradjanak éhesek. És ha már grillezés, ne felejtsük el a desszertet sem! Grillezett gyümölcsök, például ananász vagy őszibarack, fagylalttal tálalva, igazán különleges élményt nyújtanak. Az italok terén a limonádé és a jeges tea örök kedvenc, de egy kis kreativitással készíthetünk saját koktélokat is – például egy gyümölcsös puncsot, amit mindenki szeretni fog. Természetesen, egy jó grill elengedhetetlen. Ha nincs sajátunk, érdemes kölcsönkérni egyet, vagy akár kölcsönözni is lehet – csak arra vigyázzunk, hogy ne hagyjuk a szakácsot felügyelet nélkül, mert különben a parti végén ő lesz az egyetlen, aki jól lakott.

A jó zene és a szórakozás is elengedhetetlen része egy sikeres kerti partinak. Készítsünk egy listát a kedvenc nyári slágereinkkel, és ha van rá lehetőség, állítsunk fel egy karaoke gépet is – nincs is jobb, mint a barátokkal együtt énekelni a régi kedvenceket. És ha már játékok: egy jó kis társas vagy frizbi vagy akár egy óriás Jenga garantáltan feldobja a hangulatot. A gyerekek számára érdemes külön játszósarkot kialakítani, ahol lefoglalhatják magukat, míg a felnőttek beszélgetnek és szórakoznak.

És ne feledkezzünk meg a biztonságról sem. Ellenőrizzük, hogy a sütő megfelelő távolságban van-e a gyúlékony anyagoktól, és hogy mindenki számára könnyen elérhetőek legyenek a tűzoltó készülékek vagy egy vödör víz. Ha naplemente után is folytatódik a buli, gondoskodjunk elegendő világításról, hogy senki se botorkáljon a sötétben.

Egy kerti parti szervezése rengeteg előkészületet igényel, de a végeredmény minden fáradságot megér. A jó idő, a finom ételek és italok, valamint a kellemes társaság garantáltan felejthetetlenné teszi az eseményt. Csak ne feledjük: egy kis humor és kreativitás mindig jól jön, hogy a parti valóban emlékezetes legyen.